“Tek başına bebek diye bir şey yoktur…Bakım sağlayan bir çiftten söz edilebilir…Yeterince iyi bir bebek bakımı tekniği olmadan, bu yeni insanın hiçbir şansı yoktur.” Winnicott (1958)
Bir çocuğun anne karnında başlayan hayata tutunma çabası ve sonrasında yaşamının bütün gelişimsel evrelerinde temel ihtiyaçlarının karşılanması, kendini güvende hissetmesi, kendine ait duygusal, fiziksel, mekansal anlamda sınırlar inşa etmesi ve yaşamı boyunca öğrenebilmesi, öğrendiklerini deneyimleyebilmesi ile hem bireyselleşme hem de toplumsallaşma süreçlerinde “kendisi” olarak var olabilmesi mümkündür. Yaşam boyu sürecek olan bu yolculukta çocuğa eşlik eden ve en önemli rolü oynayan da ebeveynler & bakım verenlerdir.
Çocuk ve Ergenlerde Ruh Sağlığı Eğitimleri ile çocuk ve ergenleri anlamanın yanı sıra yetişkinlik dönemlerini de anlamlandırırız. Aynı zamanda bu eğitimlerle, ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar olarak, “kendilik” ve kendi çocukluk dönemlerimize dair de farkındalık oluştururuz. Eğitimlerle, teori hakkındaki bilgilendirmenin ardından yapılacak süpervizyonlar ve yaşantısal çalışmalar ile ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar olarak karşılaştığımız zorluklar ile ilgili baş etme becerilerimizi geliştirmek ve onları güçlendirmek amaçlanmaktadır.