“Bedenin hareket gücünü artıran, azaltan, sınırlayan ya da genişleten her şey, zihnin hareket gücünü artırır, azaltır, sınırlar ya da genişletir. Ayrıca zihnin hareket gücünü artıran, azaltan, sınırlayan ya da genişleten her şey, bedenin hareket gücünün artırır, azaltır, sınırlar ya da genişletir.” Spinoza (1632-1677)
Travmatik olaylar olağandışıdır, bunun nedenlerinden biri de karşılaşıldıklarında insanların yaşamlarını sürdürmesini sağlayan sıradan adaptasyon mekanizmalarını alt etmeleridir. Bugün, travmanın çözümlemesinde travma ve kronik stresin yarattığı olumsuz etkileri iyileştirmeye yönelik beden odaklı yaklaşımlar ile zihin ve beden arasındaki bağlantıları öğrenerek sinir sisteminin kendini dengeleme kapasitesinin yeniden kazanılması sayesinde bireylerin günlük hayatın akışında, evde, çalışma ortamında, yoğun kaygı, korku, öfke vb. duygularla karşılaşıldığında tam da “o anda” ve sonrasında nasıl baş edeceği ile ilgili yöntemleri deneyimleyebiliyoruz.
Bu eğitim ile travmanın etkilerini bütünleştirici bir bakış açısıyla anlamak, değerlendirmek ve bu bakış açısıyla ele almak hedeflenmektedir.