Açev Anne Çocuk Eğitim Vakfı

Açev Anne Çocuk Eğitim Vakfı

ELAZIĞ RUH SAĞLIĞI ÇALIŞANLARINA YÖNELİK KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ PROJESİ

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ile birlikte ortaklaşa yürütülen Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde psikososyal destek hizmeti veren ruh sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlenen Yeterlilik Geliştirme Eğitimleri Projesi 2020 Yılında başlamıştır.

24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Elazığ depreminden sonra bölgeye destek vermek amacıyla hazırlanan “Gezici Hizmet Aracı” pandemi sürecindeki koşullar da göz önüne alınarak tasarlanmıştır.

Proje ile hedeflenen; Gezici Hizmet Aracı ile Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenen çalışan personel aracılığıyla depremden etkilenen, köylerde Türkçe ve Arapça konuşan ailelere psikososyal destek sunulması olmuştur. AÇEV ve Akademidem tarafından birlikte yürütülmekte olan proje eğitimleri Akademidem projelerin yürütücü ve eğitici ekibi tarafından tasarlanmakta ve uygulanmaktadır.

Eğitimler, Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde psikososyal destek alanda destek veren ruh sağlığı çalışanlarına online platform üzerinden verilmiştir.

Online platform üzerinden gerçekleştirilen “Oryantasyon ve Temel Travma Eğitimleri” aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

  • Saha Hakkında Bilgilendirme ve Sahada Çalışma Etiği, Değerlendirme
  • Yönlendirme, Sistem ve Sistemin Araçlarının Tanıtımı
  • Psikolojik İlk Yardım (PİY) & Psikoeğitim
  • Afetler ve Pandemilerde Ruh Sağlığı & Olgu Yönetimi
  • Çocuk ve Ergenlerde Travma ve İlişkili Psikopatolojiler
  • Psikososyal Çalışmalarda İletişim Becerileri
  • Ruhsal Travma ve İlişkili Psikopatolojiler Oturumları

Online platform üzerinden gerçekleştirilen “İleri Düzey Travma Eğitimleri” aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

  • Pandemi, Afet ve Acil Durumlarda Çocuk ve Ergenlere Yaklaşımlar
  • Afetler Sonrası Ruhsal Travmada Değerlendirme, Müdahale Davranışçı Yaklaşımlar
  • Travmatik Yas ve Yaklaşım İlkeleri
  • Pandemi ve Deprem Ortamında Mülteci Ruh Sağlığı ve Ayrımcılık

Bu eğitimlerle; bireysel ve toplumsal anlamda kurumlarda çalışan farklı kademelerde yer alan ve farklı meslek alanlarında çalışanların desteklenmesi, pandemi, travma, afet ve kriz yönetimi, travma sonrası yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olabilmelerini hedeflemektir. Özellikle psikososyal alandan çalışanların sahada karşılaştıkları zorluklara karşı yaklaşım ve ilkeleri teorik/uygulamalı olarak eğitimlerle kapasitelerini geliştirmeyi ve çalışanları desteklemeyi amaçlamaktır.

Temel ve İleri Düzey eğitimleri alan çalışanlar için belirli aralıklarla online grup süpervizyon oturumları ve çalışana destek & özbakım grup çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Have a question?